Botulinumtoxin

Bo/tox

Botulinumtoxin typ A, som kallas botox i vardagligt tal, har använts i många år för att behandla neurologiska sjukdomar, ögonsjukdomar, lokala kramper och muskelspänningar. Botulinumtoxin har under de senaste tio till femton åren använts mer och mer för att ta bort ansiktsrynkor orsakade av muskelsammandragningar. Botulinumtoxin som är världens mest använda läkemedel för att minska rynkor, är väl studerat och anses vara säkert.

Hur fungerar botulinumtoxin

Botulinumtoxin injiceras i specifika muskler för att tillfälligt slappna av dessa. Detta görs genom att botulinumtoxin blockerar nervimpulsen till den behandlade muskeln, vilket gör att muskeln inte längre kan användas. Detta bidrar till att de linjer och rynkor som orsakats av muskelns mimik reduceras eller försvinner helt. Efter en botulinumtoxin-behandling påverkas även huden då mimiken inte är lika aktiv i behandlat område, vilket gör att huden blir mjukare och slätare. För det mesta kommer du att se effekt inom två till fem dagar, men full effekt kommer inte att uppnås förrän efter två veckor. Effekten av botulinumtoxin håller vanligtvis i sig i tre till sex månader, hållbarheten är individuell.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen är snabb och enkel och kräver inte mycket ansträngning. Botulinumtoxin injiceras i behandlingsområdet med tunna, knappt kännbara nålstick. Behandlingen kräver ingen bedövning.
Dessutom kommer du att kunna återgå till din vanliga livsstil omedelbart efter behandlingen. Första dygnet kan vissa kunder uppleva en lätt rodnad, som snabbt försvinner. Din vanliga mimik påverkas inte eftersom de obehandlade musklerna inte påverkas.

Vi behandlar inte dig som är gravid eller ammande. Behandling avråds från dig med ALS, myastenia gravis (en muskelsjukdom) och personer som har känd allergisk reaktion mot något av ingredienserna i det muskelavslappnande läkemedlet. Du bör avstå från att använda Botulinumtoxin tills du är helt frisk om du är sjuk eller har en pågående infektion. Detta gäller även för mindre infektioner.

Efter behandlingen

Du kan uppleva svullnad, rodnad, pirrningar, ömhet och blåmärken efter behandlingen. Undvik hård träning under 24 timmar och utsätt ej behandlat område för solning/solarium tills eventuella blåmärken, svullnader och rodnad har försvunnit. Undvik smink första sex timmarna efter behandling.

Efter behandling kan du få huvudvärk i 1-2 dagar, men den går oftast över snabbt och är åt det lättare hållet.

Behandlingsområden:

  • Panna
  • Argrynka
  • Kråksparkarna
  • Gummy smile
  • Bunny lines
  • Apelsin haka
  • Sura mungipor
  • Puss/rökrynkor
  • Lipflip