PRP

Hur fungerar PRP?

PRP eller Paletet Rich Plasma, är en behandling som är helt naturlig och helt utan biverkningar. Det är en helt trygg och effektiv metod som länge använts inom sjukvården för att reparera skadad hud och aktivera ny bildning av nytt kollagen.

Vid PRP-behandling används trombocytrik plasma från ditt egna blod, som innehåller kroppens egna tillväxtfaktorer. Kroppens egna tillväxtfaktorer bidrar till att förbättra hudens struktur genom att stimulera återbildning av vävnad. PRP stimulerar nybildning av kollagen samt ökar blodcirkulationen och på så vis ökar blodtillförseln i behandlat område. Vilket leder till att huden får en ungdomlig spänst och även ett lyster. Det ger även huden en mer jämn struktur och minskar fina linjer.

PRP kan även hjälpa till vid håravfall, detta genom att tillväxtfaktorerna stimulerar stamcellerna runt hårsäckarna och får dem att vidga sig. Detta resulterar i tjockare och starkare hårstrån.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen börjar med att vi tar en liten mängd av ditt eget blod, detta bearbetas sedan i en centrifug. Under centrifugeringen separeras plasman från blodplättarna i blodet. Efter centrifugeringen injiceras plasman i det önskade behandlingsområdet. Injektionerna utförs med en tunn nål, i vissa fall kan bedövning behövas innan behandlingen. De injicerade trombocyterna börjar direkt vid injektion att utsöndra bland annat kollagen. Detta bidrar till att hudoch hårförnyelse stimuleras.

Vi rekommenderar att behandlingen genomförs tre till fyra gånger med en månads mellanrum. Därefter rekommenderas det att utföra en underhållsbehandling en till två gånger per år. Effekten av behandlingen ses tre till sex veckor efter behandlingen.

Vi behandlar inte dig som är gravid, ammar, har aktiv acne i området eller om du har en pågående infektion.

Efter behandlingen

Du kan uppleva måttlig svullnad, smärta och rodnad i det behandlade området. Det finns även risk för blåmärken. Detta är oftast övergående inom 72 timmar.

Behandlingsområden:

  • Hår
  • Ansikte
  • Hals
  • Dekolltage