Skinbooster

Hur fungerar Skinbooster?

Skinbooster är en injektionsbehandling som återfuktar huden på djupet och även förbättrar hudens elasticitet och lyster. Skinbooster kan ses som en bra ansiktsbehandling från insidan. Detta då många upplever att behandlingen påminner om att få ett återfuktande eller utslätande serum under huden.

Det finns olika slags skinbooster, det de alla har gemensamt är att de verkargenom att återfukta och ge balans i huden. De ger även huden möjligheten att långsamt stärkas och bli fastare.

Ejal 40:

Ejal 40 är en biorevitaliserande gel från Medixa som används för att behandla rynkor, elasticitet och hudton och förbättrar även hudens funktioner och täthet genom att stimulera fibroblaster och bildandet av kollagen- och elastinfibrer.
Ejal 40 återställer även nivån av naturlig hyaluronsyra i huden genom att motverka nedbrytningsprocessen.

Jalupro:

För behandling av hud vid ögon. Jalupro amino acid är en injicerbar cocktail med aminosyror. Det är en biorevitaliserande produkt som minskar fina linjer och förbättrar hudens textur.

RRS Eyes:

RRS HA Eyes är en medical CE produkt godkänd för injicering som är speciellt framtagen för behandling av den känsliga huden runt ögonen.
RRS HA Eyes är en cocktail som minskar mörka ringar och påsar runt ögonen vilket ger ett ungdomligare och piggare utseende. Den återfuktar även huden vilket ger en åtstramande effekt och fina linjer minskar.

Aesplla

Aesplla är en PLLA filler (Poly L-Lactic Acid Powder) som stimulerar kollagen och boostar hudens naturliga volym. Med Aesplla kan man förbättra och behandla rynkor, forma ansiktets konturer, öka volymen i huden. Produkten är perfekt att injicera i olika områden i ansiktet och även på hals och dekolletage.

Hur går behandlingen till?

Skinboostern injiceras antingen med hjälp av en nål eller en så kallad turtlepin, det är en platta med flera nålar som samtidigt injicerar materialet och på så vis utförs fler stick på en och samma gång och materialet sprids över en större yta samtidigt. Injektionstekniken beror främst på vilken skinbooster som valts.

Vi rekommenderar att behandlingen genomförs som en kurbehandling, intervallet och hur många behandlingar som behövs beror på vilken produkt
som används under behandlingen. Generellt är det tre till fyra gånger med en månads mellanrum. Sedan behövs behandlingen upprepas inom sex månader, detta för att bibehålla resultatet.

Vi behandlar inte dig som är gravid, ammar, har aktiv acne i området eller om
du har en pågående infektion.

Efter behandlingen

Du kan uppleva måttlig svullnad, smärta och rodnad i det behandlade området. Det finns även risk för blåmärken. Detta är oftast övergående inom 72 timmar.